sandratolonen

♡ Sandra Tolonen ♡

Annons

Min Förlossningsberättelse del 1 – Latensfas

 Här kommer min egen förlossningsberättelse. Jag publicerade den några månader efter att min dotter föddes i September. Så den är bara helt enkelt publicerad igen. Den är uppdelad under 4 dagar. ♥️ Kram på er!

 

 

 

☘ Tisdag 20/9 – Vecka 41 + 2

Var inne hos min barnmorska för kontroll, hon gjorde en kontroll och såg att jag minst var öppen 2 cm och så gjorde hon en hinnsvepning. Det har jag skrivit om i ett eget inlägg. Var på lunchdejt med Karin under den dagen, kände en värk under tiden vi åt. Ondare än jag tidigare känt. Kändes som något var på ingång. Fick åka in för kontroll på förlossningen under kvällen då jag inte känt bebisen på hela dagen. Väl där började hon röra sig och hade fest i magen hela kvällen.

image

Undersökningsrum på förlossningen. Mysigt rum de gjort iordning. 
21/9 – Vecka 41 + 3 – på natten vid 03.

Slemproppen går. (Den fortsätter komma i omgångar ända till mitt på dagen.) Ringer in på natten och berättar.
Vid halv 7 på morgonen har jag haft värkar var 7 minut ungefär, ringer in för att få råd. De undrar om vattnet gått samtidigt som slemproppen, vet inte det. De vill att jag ska komma in vid 11 för att kolla. Ville egentligen inte det för jag fick ont vid senaste kontrollen av alla verktyg de haft, men man har inte direkt något val.

 

image

Här skickar jag en bild till några vänner som jag lagt i en chattgrupp så jag ska slippa skicka till alla hela tiden hur de går. Skrev att jag hade jätte ont och att jag låg i badet. Minns faktiskt inte att jag badade hemma. Minns knappt något hemifrån nu. 


Vid 11.00-12.00 tiden
.

De tog CTG på mig, såg att jag hade värkar och var öppen 2 cm fortfarande. De gav mig alvedon och morfin med mig hem och om jag inte hade kommit igång mer framåt kvällen skulle jag komma in igen för att få en sovdos.

Under dagen jobbar jag på med värkarna hemma som är oregelbundna men väldigt starka. Hittar ingen ställning direkt som hjälper. Står mot byrån mycket minns jag. Ibland kmr de med 20 minuters mellanrum, ibland 2 minuter och ibland 7 minuter. Varje värk är 2 minuter lång. (Alltid trott att värkar bara var 1 minut). Fredric var med mig vid varje värk. Jag minns hur jag spyr mitt i en värk. Fruktansvärt. Gråter i panik, spyr mitt i all smärta. Andningen gick bra till en början men vad svårt det var. Mina värkar satt endast i ryggen. Som jätte jätte (jätte) mensvärk. Som ett skärp som drogs åt hårdare, hårdare sen efter en minut så började den släppa sakta och efter två minuter var den borta. Använde mig av TENS apparaten vi fått hyra från vår barnmorska, den var guld värd till en början men mot seneftermiddagen så fick jag plötsligt panik av den, skrek gråtandes i panik till Fredric att stänga av och ta bort den. Det blev liksom som två smärtor för mig. Jag hade svårt att sköta att klocka värkarna och sätta på Tensen som man skulle klicka på så Fredric fick sköta allt. Värkarna var så intensiva så kunde inte koncentrera mig på annat.

image

Återigen en bild till vännerna. 

 

Ca 19.30

Ringer förlossningen för jag orkar inte med mer hemma, olidligt med smärtan. Får komma in. Är fortfarande bara öppen 2 cm men har 3 värkar på 10 minuter som varje varade 2 min fortfarande. Så på 10 minuter var 6 utav minuterna värkar. Vi blir inskrivna och får rum nr 2, deras nyaste rum som var jätte fint. Synd att man inte var i tillstånd att ”njuta” av det mer. Fick bada, i ett sittbadkar. För det var för tidigt med annat smärtstillande sa de.

Det var så lugnt och stilla i rummet. När det kom in någon så smög de in för att inte störa i värkarbetet. De var så jäkla professionella och förstående. Försökte andas och slappna av men värkarna var för starka. De slet i mig och jag tryckte allt vad jag hade med händerna mot ryggen då de kom. Svårt att göra i ett sittbadkar. Fredric kunde inte nå dit heller. Efter en stund var det skiftbyte i personalen, då kom en utav två som är de enda i personalen jag minns utav alla vi träffade. Hon frågade om jag inte ville ha lustgas när hon såg hur ont jag hade. Fick testa det när jag satt i badet. Rätt snart klarade jag inte av värkarna i den värmen så fick ta mig upp och ta mig till sängen. Kändes som man skulle bestiga mounteverest, att ta sig dit.

image

 

Härifrån trappas värkarna upp och jag har svårt att minnas fram till att hon kom ut 17 timmar senare.

 

Fortsättning följer…

 

Kommentarer
sandratolonen

Kommentera

Annons
stats