sandratolonen

♡ Sandra Tolonen ♡

Annons

Min Förlossningsberättelse del 2 – stormen utan land i sikte

Del 1 kan du läsa här

 

Torsdag 22/9 – Vecka 41 + 3 klockan 00 – tiden

Narkosläkare kommer och ska lägga epidural på mig. Säger mellan värkarna när jag är hög på lustgas att jag har en kompis som EDAN bara tog på halva sidan. Han sa att det händer men ovanligt. När han gjorde allt tog jag jätte mkt lustgas, försvann helt. Minns att allt var helt knäpptyst, kände mig som jätte drogad på raveparty. Vaknade upp ur dimman av att jag satt på sängkanten kutryggad och fredric och barnmorskan ropade på mig. Så jäkla skönt att vara så borta. Allt försvann. Från då och fram var vi bästa vänner jag och gasen. ❤️ Kan sakna den än idag ☺️

Här någonstans sätter de en elektrod på bebisens huvud för att kunna ha kontroll över hjärtljud osv, vattnet går då samtidigt.

Efter detta så fortsatte mina värkar att komma i full styrka. Insåg efter ett tag att den (komiskt nog) bara tagit på halva mig/halva sidan av mig. Hade så ont så all andning och avslappning var bara att skita i, skrek i masken som en idiot. Det gick inte att inte skrika. Gud vad jag skrek. Det var skönare att skrika, det var så jag hanterade smärtan. Fredric har sagt nu efteråt att han sagt åt mig tusen ggr under förlossningen att inte skrika, att försöka andas och att han till och med blivit lite förbannad och frustrerad någon gång för jag inte kunde lyssna. Allt var fortfarande en enda smärtdimma.
04-tiden

Narkosläkaren kommer igen. Fyra timmar senare. Han ändrar lite på slangen i ryggen, han går iväg för att det tar en stund att se resultat.
Här känner jag mig sjuk, de tar tempen och jag har feber. Får febernedsättande dropp.

Känner fortfarande värkarna i halva kroppen. EDAN har fortfarande inte tagit. En barnmorska gör entré, den enda jag ogillade under tiden. Fredric berättade att hon endast kom in två ggr för de andra var upptagna. Lustigt att jag minns henne haha. (Blir 3 personer jag minns då ja). Hon frågade mig drygt flera ggr: ”är du säääääker på att EDAN inte tagit? Den tar ju inte bort värkarna helt vet du väl.” JAG KÄNNER JU INGET PÅ ANDRA SIDAN MAGEN, då vet jag ju hur de kan kännas när den tar. Hon frågade mig många ggr om jag veeeekligen behöver EDAN. Jag skrek och skrek. Vad fasen tror hon?

Till slut får narkosläkaren får komma tillbaka en tredje gång, den här gången gör han om allt från början. Försöker få i mig mycket lustgas men inget händer, är fortfarande klar i huvudet. Säger tusen ggr till barnmorskan som var där att den inte funkar. ”Jooo då, du har bara blivit van”. Jag var helt klar i huvudet och värkarna slet i mig. Hon trodde mig inte så fick sätta EDAN utan lustgas. Fredric höjde lustgasen när kärringen gått ut. Han har berättat efteråt att hon faktiskt sänkt lustgasen 2 ggr tidigare då hon förmodligen trodde att hon höjt. ÄNTLIGEN var effekten tillbaka och jag kan droga ner mig❤️

Känner fortfarande av värkar för nu har liksom EDAN släppt lite överhuvudtaget. Eller jag börjar känna värkarna ner i benen och i höfterna. Allt kändes lika smärtsamt i alla fall trots EDAN.

 

06.30

Enligt någon kurva på datorn går allt lite för sakta. Jag är öppen 8 cm nu. 8 cm på flera dagars arbete. Det måste skyndas på nu säger de. Får värkstimulerande dropp.

När man trott att det inte kunde bli smärtsammare så börjar nu värkarna komma tätare. 6 värkar på 10 minuter. Fortfarande jätte långa värkar. Hinner inte prata med någon i pauserna, de är för korta för att jag ska få fram något. Spyr som en tok någon gång här, Fredric säger efteråt att det var fruktansvärt att se mig spy så i all smärta. Hör hur en barnmorska säger till Fredric att det är vanligt.

Fortfarande feber.
7.20 – barnmorskan M kommer.

Den första barnmorskan jag nämnde och denna, var de två som jag minns som sagt (samt den dryga). Jag fick mycket lugnande hjälp av M, hon försökte va hos oss mycket, minns hur Fredric satt vid ena sidan av sängen och hon vid den andra stundtals. Det var även med en läkarstudent, förmodligen hans första praktik. Han såg helt skräckslagen ut stackarn som fick vara inne hos mig och titta på. 😂 Förmodligen ville han väl hoppa av läkarlinjen efter det traumat.

Läkare kontaktas igen pga min feber, mer febernedsättande dropp för att sänka.

 

 

fortsättning följer … 

Kommentarer
sandratolonen

Kommentera

  1. Sandra

    Misstänker att jag vet vem det är… Om det är samma person ville bl.a. inte fylla på min EDA när den tog slut och använde inte sterila handskar när hon kollade hur öppen jag var. :(

  2. Sandra

    Minns du vad den dryga bm hette? Vi avverkade ju de flesta under våra fem dagar och mötte på två dryga varav henne var med under snittet. :( Vore intressant om vi hade samma uppfattning 😛

Annons
stats