sandratolonen

♡ Sandra Tolonen ♡

Annons

Min Förlossningsberättelse del 3 – välkommen till världen

Del 1 kan du läsa här och del 2 här

 

10.20

Känner tryck neråt. Jag känner av krystvärkar. När värken kommer skriker jag och trycker som om jag skulle bajsa. Det var därför jag visste att det var krystvärkar. Man bara vet. Det trycker så mkt att man kan inte stå emot. Bebisen kommer inte ner ordentligt så de tvingar upp mig på pilatesboll. Sitter där skrikandes länge. Jag och Fredric kämpar på. M kommer in då och då. De säger att jag är duktig kommer jag ihåg efter varje värk.
11.20 –

läkare kontaktas igen pga hög temp. Får mer febernedsättande. Under hela dagen får de tappa blåsan på mig, omöjligt att ta mig till toaletten.
13.40 –

Forfarande inga pauser mellan värkarna. I min journal står det ”trött och vill avsluta förlossningen”. De har sett att det är krystvärkar jag verkar ha, de frågade om jag vill testkrysta. Jag krystar i 20 minuter. Ligger i gynställning men vill sedan ligga på sidan. Vi testar att krysta genom dragkamp, ett lakan där de drar och jag drar i andra ändan för att kunna ta i. Fungerar inte.
14.10

Bebisens huvud kommer fram lite mer (ej ut) vid krystning men åker tillbaka. Ingen mer större effekt.

Här börjar det diskuteras om sugklocka för att hjälpa mig få ut henne. Min kropp är så slut efter det långa förloppet så den orkar inte få ut henne. Tar i för kung och fosterland, skriker som aldrig förr och känner/hör hur jag låter som en annan människa. Försöker att inte skrika utan trycka på med luften inne som man ska göra. Försöker tänka att man ska spänna övre magen och trycka som om man skulle trycka ut en tampong som jag hört någon säga. Gud vad jag kämpade. Det kändes lika omöjligt som om att slå sönder en betongvägg. Kände inte bebisen alls bara krystvärkarna.

De försökte fråga mig och få ett godkännande om sugklocka men mina värkar kom så tätt så jag kunde inte få fram något emellan. Ville säga att jag var rädd för sugklocka men jag kunde inte. Fredric fick ta beslutet åt mig och efter en stund kunde jag förmedla att det var okej och att hon bara skulle ta ut barnet nu. Grät lite här minns jag. Så trött.

 

Mitt här var det skiftbyte. Ny personal kom.

 

De sa att det skulle komma in mer folk nu och när läkaren som skulle göra det kom tyckte hon att vi skulle vänta lite och testa igen vanligt för mina krystvärkar var så starka, eller jag rättare sagt. Efter en stund insåg de att det behövdes sugklocka för det gick inte.

Allt var väldigt kaosigt tyckte jag här. Mitt skrikande, folk runt omkring, de stod på sängen mellan mina ben (man får ligga i gynläge vid sugklocka) och drog medans de sa åt mig att krysta samtidigt. De drog 4 omgångar/värkar med en paus då jag bara skulle pusta i värken för att jag inte skulle spricka. De sista värkarna tog de av klockan så jag krystade fram henne själv när hon var så pass långt ner.

 

15.18 – Välkommen till världen!

Efter 1 timma & 40 minuters aktivt krystande samt eget krystande innan allt började så kom hon ut. ❤️
Det var häftigt när något så dallrigt och slappt kom ut och las på magen. De fick massera henne och torka henne snabbt med en handduk för att få igång henne lite. Minns att jag sa ”ni kan lägga henne på det där bordet, det är okej”. För jag ville att de skulle kunna göra så hon skrek. Hon mådde bra och Fredric fick klippa navelsträngen.

 

image

Hur i hela friden kan andra vara så snygga på bilder efter förlossningar? Haha, den här är den enda blogg-vänligs bild jag kan visa er. Ser ut som ett otäckt troll som rymt från skogen med håret svettigt åt alla håll men med världens leende. ☺️ 

 

Höll henne en stund medans jag fick hjälp att krysta ut moderkakan. Det gick jätte smidigt och gjorde inte alls ont för mig. Efter en stund fick Fredric ta henne för de skulle sy mig. Ville ta lustgas då. Hon som gjorde det var jätte duktig och lugnande, sa typ tusen ggr: ta mycket bedövning!! Det gjorde hon också. Sprack lite inuti och några små bristningar utanför. När hon väl börjat sy så pratade vi lite. Den här kvinnan minns jag inte alls hur hon såg ut men jag minns att hon var snäll.

Minns hur jag sa till alla: ”JAG SKA BÖRJA JOBBA MED PREVENTIVMEDELSRÅDGIVNING SÅ JAG KAN AVRÅDA ALLA ATT GÖRA DETTA!!!!!”

😂

image

Vår lilla Sallie.

 

 

 

Kommentarer
sandratolonen

Kommentera

Annons
stats