Min Förlossningsberättelse del 4 - efter hon kommit. | ♡ Sandra Tolonen ♡
sandratolonen

♡ Sandra Tolonen ♡

Annons

Min Förlossningsberättelse del 4 – efter hon kommit.

Del 1  –   Del 2  –  del 3

 

Vi fick brickan med smörgåsar, kaffe & alkoholfri cider. Jag var totalt slut så fick tvinga i mig maten under lång tid.

image

Fredric fick hålla henne hela tiden för jag var alldeles för trött. Eller jo jag tror att hon ammades lite grann, men kan ha varit tidigare när hon låg på bröstet.

image

 

Vi fick vänta till kl 22 tiden innan vi fick en plats uppe på Bb som var proppfullt, jag och bebis fick sista platsen i ett 2 bäddsrum. När vi rullas in där i rullstol så ser jag att min gamla barndomsvän Anna ligger i andra sängen och har också fått barn – 1 minut efter oss! Så häftigt 😃 Kändes skönt att veta vem som man delade rum med några dagar.

image
Efter allt detta så var jag så fruktansvärt trött och utmattad i flera dagar. Personalen fick hjälpa mig med Sallie på nätterna, jag kunde dock inte sova för jag var så orolig och rörig i huvudet. Kändes som jag varit med om en stor olycka. Kände mig väldigt traumatiserad. Jag ska få komma och prata med någon om allt som hände och om förlossningsrädsla som kan uppstå efter en traumatisk förlossning. Det känns bra.

Men mitt i detta så gick ändå allt väldigt bra. Jag var tacksam för jag inte blödde så mycket som man hör att man gör efteråt, så som jag trott . Jag var tacksam över att vår dotter mådde bra, att jag inte sprack så mycket och att amningen funkade alldeles perfekt redan från början. Sa hela tiden: jag är värd att allt ska gå bra nu.

 

image

 

Sakta men säkert har jag sedan dess blivit mig själv igen. Jag klarar av att prata om förlossningen och jag klarar av att tänka på den. Jag förstår vad folk menar med att man glömmer bort allt hemskt för det börjar jag redan göra.


Det som var jobbigt var också att se Fredric bredvid mig i detta. Han är den tuffaste och starkaste jag känner men att behöva se sin andra hälft genomgå något som jag gjorde , gjorde ont i honom. Det såg jag. Jag såg smärtan i hans ögon när han såg mig. Det kan få mig att börja gråta än idag när jag tänker på det.

 

Min älskling. ❤️

 

Han var bredvid mig hela tiden och utan honom hade jag inte klarat det. Så tufft för honom. Vi är båda överens om att vi inte vill göra detta igen på ett bra tag.

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
sandratolonen

Kommentera

  1. Anna

    Gud vilken traumatisk förlossning. Undrar just om den där barnmorskan är någon av de 2 otrevliga jag träffade på när jag gjorde alla tillväxtutraljud med sonen? Och undrar om M är den underbara personen jag känner i Bankeryd?

    Vårkramen Anna

Annons
stats